top of page

MIJN SPECIALISATIES

Opleidingen en bijscholingen

Fasciatherapie Methode Danis Bois, ECF Drongen 2009 - 2014

Master in Kinesitherapie, Hogeschool Antwerpen 2008

                                       

Cursus Verbindende communicatie Human Matters, Sinaï, 2019

Cursus Fascial Fitness Schleip, Amsterdam, 2017

Introductie workshop : Bartenief`- Laban NewYork, 2014 

Axis Syllabus dance workshops: Nomadic College Finland, Greece, 2011-2012

Medical Taping:  Mulligan Medical Taping Concept 2008 -2009


 

 

EVF_8645%2520kopie_edited_edited.jpg

HANDS-ON FASCIA BEHANDELING

Tijdens een hands-on fasciabehandeling leg ik jou letterlijk in de watten. Vanaf de eerste handplaatsing ga ik tegelijkertijd onderzoeken en behandelen. Door het toepassen van zachte rek- en druktechnieken en een heel precieze handgreep, registreer ik minutieus weefselspanningen en breng ik je bindweefsel in de juiste conditie. We werken met onze ogen dicht om je lichaam zo goed mogelijk aan te voelen en zoveel mogelijk informatie uit het bindweefsel te halen. Daarnaast is het een manier om onze aandacht en concentratie op een specifieke manier te gaan toepassen. Je komt in contact met je diep ontspannen lichaam en komt helemaal tot rust. Dat maakt dat fasciatherapie een super ontspannende manier van behandelen is.

Maak een afspraak in de praktijk:

 

contacteer mij telefonisch op 0485/41.73.72

of  via mail

 

 

Gezien de drukte in de praktijk, ben ik genoodzaakt om een tijdelijke patiëntenstop in te voeren. Op deze manier kan ik voldoende tijd blijven voorzien voor de reeds opgestarte patiënten en een goeie opvolging garanderen.

Physiotherapy_edited.jpg

SENSORIËLE BEWEGINGSANALYSE

Om een duidelijk beeld te krijgen of een gewricht of spier vrij kan bewegen en of de coördinatie met de rest van het lichaam goed is afgestemd, ga ik een sensoriële bewegingsanalyse uitvoeren. Zowel in de manuele therapie als in de oefentherapie volg ik een aantal parameters die gebaseerd zijn op de wetten van de sensoriële biomechanica en op het perspectief van dynamische anatomie.

Physical%20Therapy%20Session_edited.jpg

SENSORIËLE OEFENTHERAPIE

Om een goede integratie en een blijvend effect te bewerkstelligen, combineren we de manuele therapie met sensoriële oefeningen. Hier ga je zelf actief aan de slag. Ik vraag je heel aandachtig de trage bewegingen van je lichaam waar te nemen, zodat je de positieve effecten heel duidelijk kan ervaren. Op die manier creëren we een leermoment en ga je deze gemakkelijker kunnen toepassen in het dagelijkse leven.

Schermafbeelding%25202020-05-01%2520om%2

GROEPSLESSEN & WORKSHOPS

Tijdens een groepsles Slow Move of Dynamische Rugschool kom je helemaal in contact met jouw ontspannen lichaam. Je leert jouw richting aanvoelen en nieuwe bewegingen ontdekken.

In de Dynamische Rugschool breng ik al mijn kennis en ervaring samen. Vanuit kine, yoga, dans, slow move, fascia fitness, pilates en stabilisatietraining creëer ik een grondige,  vitaliserende en all round oefensessie voor jouw rug.

 

Tijdens een Slow Move les verdiepen we ons in de sensoriële oefentherapie. Een belangrijk onderdeel binnen fasciatherapie methode D.Bois. Belangrijkste nadruk ligt op het vergroten van bewegings- en lichaamsperceptie en het verdiepen van je zelfbewustzijn.

Deelnemen aan een groepsles is niet alleen ideaal om bij te leren en oefeningen te verdiepen, het biedt ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en creëert een moment van verbinding waarin we samen groeien.

Bekijk het aanbod hier.

Anker 1

MIJN WERKERVARING

Kinesitherapeutische behandelingen :

  • Problemen aan de wervelkolom: specifieke en aspecifieke nek en rugklachten

  • Overbelasting en ontstekingen van spieren en gewrichten

  • Houding en bewegingsadvies

  • Hoofdpijn 

  • Vermoeidheid en stress gerelateerde klachten

  • Angst stoornissen, problemen met lichaamsperceptie

  • Revalidatie na ongeval, ingreep of borstkanker

  • Gewrichtsklachten

 

Groepslessen: Slow move, body awareness workouts en sensomotorische rugschool

 

Bodyawareness training, bewegingsanalyse en opvolging van blessures bij dansers aan de Kunsthumaniora Brussel

 

Onderzoek en masterproef  Kinesitherapie en Fasciatherapie over rugstabilisatie, awareness en bewegingstechniek bij (pre) professionele dansers

 

Assistent Fasciatherapie European College of Fasciatherapy Drongen  2018 - 2020

Docent Fasciatherapie Body Mind Academy 2022

Sandstone_edited_edited.jpg
bottom of page